تفریحی

سرگرمی,تفریحی

تفریحی

سرگرمی,تفریحی

طرز تهیه ماست خانگی و فوت و فن های تهیه ماست + دلیل ترش و شیرین شدن ماست

طرز تهیه ماست خانگی و فوت و فن های تهیه ماست + دلیل ترش و شیرین شدن ماست

در این مطلب از سایت انسان شاد برای شما عزیزان و همراهان همیشگی طرز تهیه ماست خانگی را آماده کرده ایم.

آموزش آشپزی و سفره آرایی در سایت انسان شاد

طرز تهیه ماست,ماست,yogurt,تهیه ماست,فواید ماست,ماست ترش,ماست شیرین

ماست یکی از انواع لبنیات است که از تخمیر شیر توسط نوعی باکتری به نام لاکتوباسیلوس حاصل می‌شود.

از هر نوع شیری برای تهیه ماست می‌توان استفاده نمود؛ اما ماست‌های امروزی را اغلب از شیر گاو تهیه می‌کنند.

ماست از تخمیر قند شیر به نام لاکتوز حاصل می‌شود.

باکتری ویژه تهیه ماست، لاکتوز را به اسید لاکتیک تبدیل می‌کند و به علاوه به ماست بافت ژل مانندی می‌دهد.

به دلیل وجود اسید لاکتیک، ماست مزه تند و ترشی پیدا می‌کند.

جهت تهیهٔ ماست باید باکتری مخصوص را داخل شیر پاستوریزه شده ریخت.

دمای شیر(40 تا 46 درجه سانتیگراد) و همچنین شرایط محیط برای تهیه ماست بسیار مهم است.

این باکتری، قند موجود در شیر را تجزیه نموده و اسید لاکتیک تولید می‌کند.

به دلیل وجود این اسید، PH شیر پایین رفته و پروتئین موجود در شیر به صورت تودهٔ جامدی در می‌آید.

از نظر تغذیه‌ای، ماست ماده غذایی مفیدی می‌باشد که سرشار از پروتئین و برخی انواع ویتامین ب است.

املاح موجود در آن زیاد بوده و در عوض، میزان چربی آن با میزان چربی شیری که ماست از آن تهیه شده برابر می‌باشد.

طرز تهیه ماست,ماست,yogurt,تهیه ماست,فواید ماست,ماست ترش,ماست شیرین

مواد لازم برای تهیه ماست خانگی

شیر پاستوریزه :♥: 1 لیتر

:♥: بسته به اندازه ظرفتان می توانید مقدار آن را کم یا زیاد کنید :♥:

:♥: هرچه چربی شیر بیشتر باشد ماست سفت تری خواهید داشت :♥:

ماست :♥: 2 قاشق غذا خوری

:♥: به ازای هر 1 لیتر شیر 2 قاشق غذاخوری ماست نیاز است :♥:

طرز تهیه ماست,ماست,yogurt,تهیه ماست,فواید ماست,ماست ترش,ماست شیرین

طرز تهیه ماست

به نقل از انسان شاد طرز تهیه ماست به این صورت است که

ابتدا باید شیر را درون قابلمه بریزید و بگذارید روی حرارت را تا شیر به جوش بیاید.

هنگامی که شیر به جوش آمد حرارت را کم کنید و اجازه دهید شیر به مدت یک ربع دیگر بجوشد.

:♥: این کار باعث می شود آب اضافی شیر تبخیر شود و ماست کیفیت بهتری پیدا کنید :♥:

قابلمه را از روی حرارت بردارید و شیر را در ظرف دیگری بریزید تا شیر خنک شود.

:♥: بهتره که ظرفتون سفالی و بدون لعاب یا شیشه ای باشد تا آب ماست رو جذب کنه و ماست سفت تر بشود :♥:

خنک شدن شیر باید به حدی باشد که اگر نوک انگشتمان را داخل شیر کنیم گرمای آن در حدی باشد که نه احساس کنید سرد شده است و نه داغ است.

:♥: دقیقا در دمای 20 درجه سانتیگراد باشد.معمولا سرد شدن شیر 30 تا 40 دقیقه طول میکشه :♥:

:♥: اگه شیر رو سرد بگیرین ماست شل میشه و اگه داغ باشه ماست آب میندازه و ممکنه ترش بشه :♥:

وقتی شیرمان به آن درجه رسید،

مقداری از شیر را داخل کاسه ای بریزید و با ماست مخلوط کنید سپس آن را به بقیه شیر اضافه کنید و

ظرف را آهسته تکان می‌دهیم تا شیر با ماست کمی مخلوط شود بدون آنکه آنرا بهم بزنیم.

:♥:  این روش برای حل شدن بهتر ماست می باشد :♥:

در ظرف را ببندید یا بشقابی را روی دهانه ظرف بگذارید و ظرف ماست را با حوله گرمی یا پتو خوب پوشش دهید و

به مدت 5 ساعت در جای گرمی مثل کنار بخاری قرار دهید تا ماست بسته شود.

به این مرحله به اصطلاح گرم خانه گذاری می گویند.

:♥: در فصل زمستون یا جاهایی که خیلی سرده میتونین ظرفتون رو کنار بخاری یا رادیاتور بذارین و با پتوی نازک روشو بپوشونین

اما در جاهای گرم و توی فصل تابستون پوشوندن ماست با پارچه دو لا هم کافیه :♥:

:♥: البته بسته به دمای محیط ممکن است زمان بستن ماست از 5 تا 8 ساعت متغیر باشد :♥:

پس از اینکه ماست بسته شد ظرف را در یخچال قرار دهید تا سرد شود.

:♥: معمولا 24 ساعت اول نباید از ماست استفاده کرد چون ماست هنوز کاملا سفت نشده است :♥:

طرز تهیه ماست,ماست,yogurt,تهیه ماست,فواید ماست,ماست ترش,ماست شیرین

نکته:

:♥: اگه ماست شل شد می تونید یه ظرف آب جوش بگیرین و برای 10 تا 15 دقیقه ظرف ماست رو داخلش بذارین و سپس در یخچال قرار بدین :♥:

:♥: اگر ماست آب انداخت، آن را دور نریزید چون آب ماست همان سرم شیر است و ارزش غذایی فراوانی داشته و سرشار از پروتئین های محلول و ویتامین های گروه B است.

این آب را همراه ماست استفاده کنید یا همچون شیر بنوشید :♥:

:♥: اگر ماست آب انداخت و تکه تکه شد یعنی شیر زیاد داغ بوده و یا ماست خیلی سرد بوده و

یا مایه ماست کمتر از مقدار لازم بوده است ، هرچه چربی شیر بیشتر باشد ماست سفت تری خواهید داشت :♥:

علت ترش شدن ماست؟

اگر موارد زیر اتفاق بیفتد بدون تردید ماست ترش خواهد شد.

:♥: دمای شیر مایه زده شده بیش از 50 درجه سانتی گراد باشد (یعنی سوزان باشد) :♥:

:♥: مایه ماست تازه نباشد یا میزان آن زیاد باشد :♥:

:♥: دمای گرمخانه گذاری بالا باشد :♥:

:♥: زمان تخمیر طولانی شود :♥:

:♥: ماست پس از خروج از گرمخانه به کندی سرد شود :♥:

جالب است بدانید که ترشی ماست از نظر تغذیه ای به جذب کلسیم کمک می کند.

علت شیرین شدن ماست؟

اگر موارد زیر اتفاق بیفتد ماست شیرین می شود.

:♥: دمای شیر مایه زده شده و گرمخانه کمتر از دمای بدن باشد :♥:

:♥: مایه ماست تازه باشد :♥:

 برای تهیه ماست شیرین مخصوص دسر و … می توانید همزمان با اضافه کردن ماست به شیر ، مقداری شکر نیز به شیر اضافه نمایید.

طرز تهیه ماست,ماست,yogurt,تهیه ماست,فواید ماست,ماست ترش,ماست شیرین

طرز تهیه ماست چکیده و ماست موسیر در سایت انسان شاد

طرز تهیه ماست خانگی و فوت و فن های تهیه ماست + دلیل ترش و شیرین شدن ماست

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.