تفریحی

سرگرمی,تفریحی

تفریحی

سرگرمی,تفریحی

طرز تهیه آبگوشت سنتی یا دیزی خوشمزه و بسیار عالی مخصوص مهمانی های صمیمی

طرز تهیه آبگوشت سنتی یا دیزی خوشمزه و بسیار عالی مخصوص مهمانی های صمیمی

در این مطلب از سایت انسان شاد برای شما عزیزان طرز تهیه آبگوشت را آماده کرده ایم.

آموزش آشپزی و انواع آبگوشت در سایت انسان شاد

آبگوشت سنتی ، دیزی ، طرز تهیه آبگوشت ، آبگوشت ، abgousht ، chowder ، دیزی سنگی

آبگوشت (شوربا یا دیزی یا پیتی) یکی از غذاهای سنتی ایران است.

در طبخ آبگوشت از گوشت و دنبه گوسفند ، گوجه فرنگی (یا رب گوجه فرنگی) و برخی حبوبات مثل نخود و لوبیا استفاده می‌ شود.

خوراکی رقیق که از پختن گوشت و پیاز و سیب زمینی و حبوبات درست می‌شود که در دو مرحله می‌خورند اول آب آن را با تکه‌ های نان مخلوط نموده، می‌ خورند (ترید).

بقیه مواد را می‌توان با گوشت‌ کوب کاملاً کوبیده و یا نکوبیده با نان ، پیاز و چاشنی مانند ترشی و سبزی خوردن میل می‌کنند (گوشت کوبیده).

در صورت پخته شدن در ظروف سنگی آن را دیزی سنگی می‌ نامند.

برخی افراد از طریق ترید کردن ، نان‌های بیات و نسبتاً خشک را به مصرف مفید می‌ رسانند .

همچنین دیزی یکی از غذاهای محلی همدان به شمار می‌آید.

آبگوشت سنتی ، دیزی ، طرز تهیه آبگوشت ، آبگوشت ، abgousht ، chowder ، دیزی سنگی

مواد لازم برای تهیه آبگوشت سنتی

گوشت گوسفندی با استخوان و چربی :♥: نیم کیلو گرم

لوبیا سفید :♥: نصف پیمانه

نخود :♥: نصف پیمانه

پیاز :♥: 1 عدد بزرگ

گوجه‌فرنگی :♥: 2 عدد

سیب‌زمینی :♥: 4 عدد کوچک

رب گوجه‌فرنگی :♥: 1 قاشق غذاخوری

لیمو عمانی‌ :♥: 2 عدد

نمک و فلفل سیاه و زردچوبه :♥: به میزان لازم

تره کوهی خشک :♥: کمی

آبگوشت سنتی ، دیزی ، طرز تهیه آبگوشت ، آبگوشت ، abgousht ، chowder ، دیزی سنگی

طرز تهیه آبگوشت سنتی یا دیزی بسیار خوشمزه و عالی مخصوص مهمانی های صمیمی

 زردچوبه یکی از ادویه‌های اصلی آبگوشت محسوب می‌شود.

طرز تهیه آبگوشت سنتی یا دیزی

به نقل از انسان شاد طرز تهیه آبگوشت به این صورت است که ابتدا باید

حبوبات را از چند ساعت قبل در آب خیس کنید و 3 مرتبه آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود.

  اگر خیس کردن حبوبات را فراموش کرده‌اید یا زمان کافی برای انجام این کار نداشتید، حبوبات را کمی بجوشانید و کف حاصل از پخت آن را بگیرید.

گوشت، حبوبات، پیاز و گوجه که به صورت 4 قاچ برش بزنید و در ظرف پخت قرار دهید.

در حدود 6 برابر حجم مواد به آن آب اضافه نمایید.

:♥: کل آب مورد نیاز برای پخت را ابتدا اضافه کنید،در این صورت مزه‌ آبگوشت بهتر خواهد شد؛ اما اگر احتیاج به اضافه کردن آب بود، از آب جوش استفاده کنید :♥:

پس از به جوش‎ آمدن آب زردچوبه و فلفل را اضافه کنید.

آبگوشت سنتی ، دیزی ، طرز تهیه آبگوشت ، آبگوشت ، abgousht ، chowder ، دیزی سنگی

درب ظرف را ببندید و اجازه دهید با حرارت خیلی ملایم بپزد.

:♥: هر چه زمان پخت طولانی‌ تر و حرارت ملایم‌ تر باشد آبگوشت جا افتاده‌ تر و خوشمزه‌ تر خواهید شد :♥:

پس از پخت حبوبات و گوشت، نوبت به اضافه کردن لیمو عمانی و یا گرد لیمو، نمک و سیب‌ زمینی می‌رسد.

لیمو عمانی‌ ها را سوراخ کنید و سیب‌زمینی‌ ها را با پوست به غذا اضافه کنید.

نمک و لیمو عمانی نباید زودتر از این مرحله به آبگوشت اضافه شوند.

 اضافه کردن نمک زودتر از موعد مقرر باعث تاخیر در روند پخت گوشت و حبوبات خواهد شد.

لیمو عمانی نیز علاوه بر طولانی کردن فرآیند پخت ممکن است باعث تلخ‎ شدن آبگوشت شود.

در آخر، رب گوجه فرنگی را به آبگوشت اضافه کنید.

 دنبه، پیاز و گوجه را که به صورت 4 قاچ در ابتدای پخت به آبگوشت اضافه کرده بودید را از قابلمه بیرون بیاورید و

در ظرفی جداگانه به کمک گوشت‌ کوب به صورت پوره دربیاورید و به آبگوشت اضافه کنید.

آبگوشت سنتی ، دیزی ، طرز تهیه آبگوشت ، آبگوشت ، abgousht ، chowder ، دیزی سنگی

 اجازه دهید آبگوشت روی حرارت کم جا بیفتد.

در صورت تمایل می‌توانید در هنگام افزودن رب از مقدار کمی زعفران‌ آب‌ زده برای عطر و طعم بهتر بهره ببرید.

پس از پخت کامل آبگوشت، استخوان و آب گوشت را جدا کرده و حبوبات را به کمک گوشت‌ کوب به خوبی بکوبید.

آبگوشت سنتی ، دیزی ، طرز تهیه آبگوشت ، آبگوشت ، abgousht ، chowder ، دیزی سنگی  

 

نکاتی که به هنگام تهیه آبگوشت یا دیزی بهتر است بدانید :

** بهترین گزینه برای گوشت مصرفی در تهیه آبگوشت، گوشت گردن گوسفندی است که

علاوه بر لطیف و لذیذ بودن از مقدار مناسبی چربی برخوردار می‌باشد.

همچنین در تهیه این خوراک از گوشت با استخوان (قلم) گوسفندی و گوساله بسته به ذائقه خود می‌توانید استفاده نمایید.

** اگر از دنبه در آبگوشت استفاده می‌کنید در پایان پخت آن را با نمک و پیاز بکوبید و به آبگوشت اضافه کنید.

** حبوبات را به مدت 24 ساعت قبل از پخت خیس کنید. به این ترتیب نفخ آن‌ها تا حدودی کاهش خواهد یافت.

در صورتی که در طول خیساندن، پوست حبوبات از آن‌ها جدا شود و به سطح آب بیاید، مشخص می‌شود حبوبات کهنه هستند

و باید بعد از خیساندن، آن‌ها را در میان حوله‌ای قرار دهید و با ساییدن تمام پوست‌ هایشان را بگیرید

حبوبات مصرفی در پخت آبگوشت عبارتند از نخود و لوبیا. لوبیا انواع مختلف دارد .

در مناطق مختلف ایران از انواع متفاوتی از آن در تهیه این خوراک استفاده می‌شود.

** بهترین ظرف برای پخت آبگوشت، دیگ سنگی می‌باشد.

** ادویه مورد استفاده در پخت این غذا معمولا نمک، فلفل سیاه و زرد‌چوبه می‌باشد.

** شما می‌ توانید بسته به ذائقه خود از مقدار کمی زعفران آب‌ زده و یا گرد لیمو‌عمانی و یا زیره برای طعم‌ دار کردن این غذا بهره ببرید.

** توجه داشته باشید که اضافه کردن نمک در ابتدای پخت گوشت موجب تیره‌ تر شدن و دیر‌پز شدن آن خواهد شد.

اگر گوجه فرنگی بی رنگ بود می‌ توانید یک قاشق غذاخوری رب گوجه‌ فرنگی استفاده کنید.

** سیب‌ زمینی را با پوست به خوبی شسته و به آبگوشت یا دیزی اضافه کنید در این صورت ویتامین‌ های موجود در

زیر پوست سیب‌ زمینی حفظ خواهد شد.

سبزی خوردن در کنار این غذا بهترین گزینه برای هضم راحت این خوراک خواهد بود به ویژه برگ‌ های نعنا تازه.

بهترین زمان پخت این غذا از شب تا صبح روی حرارت بسیار ملایم است.

به این ترتیب آبگوشت یا دیزی به آرامی پخته می‌شود و خوشمزه‌تر خواهد شد.

 

آبگوشت سنتی ، دیزی ، طرز تهیه آبگوشت ، آبگوشت ، abgousht ، chowder ، دیزی سنگی

طرز تهیه آبگوشت سنتی یا دیزی بسیار خوشمزه و عالی مخصوص مهمانی های صمیمی

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.