در این مطلب از سایت انسان شاد برای شما دوستان فوت و فن دم کردن قهوه را آماده کرده ایم.
شما باید قهوه روست شده تهیه کنید و در زمان مصرف آن را آسیاب کنید.
برای آسیاب حتما از دستگاهای مخصوص آسیاب قهوه استفاده کنید ، آسیاب خانگی مناسب این کار نمی باشد.
بر اساس قهوه مورد نظرتان آن را آسیاب کنید.
اندازه ای که قهوه آسیاب می شود تاثیر بسیاری در مزه نوع قهوه دارد.
قهوه ریز آسیاب شده تلخ و قهوه درشت بی مزه می باشد.
هرگز از قهوه دم شده دوباره استفاده نکنید.
آب مورد استفاده در دم کردن قهوه تاثیر زیادی در مزه نهایی قهوه دارد.
اگر از مزه آب شیر خوشتان نمیایید از آب معدنی استفاده کنید.
برای دم کردن قهوه حتما از آب سرد استفاده کنید.
آب مقطر اصلا برای دم کردن قهوه مناسب نمی باشد.
به طور میانگین برای هر 170 میلی لیتر آب حدود 1 الی 2 قاشق قهوه آسیاب شده استفاده می باشد.
اگر از دستگاه های قهوه ساز استفاده می کنید از پیمانه و درجه روی قوری آنها اندازه را محاسبه کنید.
میزان قهوه بستگی به خودتان هم دارد که قهوه سنگین میخواهید یا نه.
آب زیاد باعث بی مزه شدن قهوه و آب کم باعث غلیظ و بی مزه شدن قهوه می شود.
بجز تهیه قهوه در روش های سرد در بقیه موارد آب تقریبا باید در نزدیکی دمای جوش باشد تا عصاره قهوه به خوبی خارج شود.
آب اگر به اندازه کافی داغ نباشد تلخی و طعم واقعی قهوه در نمیاید و بیش از حد داغ بودنش باعث کم شدن کیفیت قهوه میشود.
اگر از روش دستی دم کردن قهوه استفاده میکنید حتما اجازه دهید دمای آب تا نزدیک دمای جوش برود.
بعد از بالا رفتن حرارت آب زیر آن را خاموش کرده و 1 دقیقه بعد آن را روی قهوه پودر شده بریزید.
یکی از مهمترین عوامل دم کردن قهوه مدت زمان درگیر بودن آب با دانه های قهوه می باشد.
این زمان برای مزه بهتر و بوی خوب قهوه باید رعایت شود.
در روش قطره چکانی مدت زمان تقریبی گذشتن آب از روی قهوه حدود 5 دقیقه میباشد.
برای تهیه اسپرسو همانطوری که از نام آن پیداست زمان بسیار کوتاه است و حدود 20 تا 30 ثانیه کافی می باشد.
با چندبار امتحان کردن به مزه دلخواهتان برسید.
قهوه ای را که دم میکنید را در یک فنجان یا ماگ از قبل گرم شده بریزید.
اگر قهوه را در زمان دم کردن میل نکنید قهوه مزه اولیه خودش را از دست میدهد.
قهوه را بلافاصله بعد از دم کردن نوش جان کنید.
میتوانید قهوه را برای مدت زمان کمی روی دمای 80 درجه گرم نگه دارید.
بیشترین زمان نگه داری قهوه 45 دقیقه میباشد و بعد از این زمام کم کم مزه واقعی خود را از دست میدهد.
یادتان باشد که هرگز نباید قهوه را گرم نکنید.
قبل از اینکه قهوه را میل کنید فنجان قهوه را نزدیک بینی آورده و از بوی آن لذت ببرید.
بوی قهوه ای را که میل می کنید را با هم مقایسه کنید و از روی بو به مزه آن توجه کنید.