آرد نخودچی نرم :◊: 1 پیمانه
کره یا مارگارین :◊: 1 قاشق غذاخوریادیه جات مخلوط یا پودر آویشن :◊: به میزان لازمبه نقل از انسان شاد برای تهیه پفک خانگی ابتدا باید در یک ظرف مناسب به هر اندازه ای که دوست دارید آرد و زرد چوبه و ادویه ها را مخلوط کنید.
سپس طعم دهنده را به همرا آویشن الک کنید و به مواد بالا در ظرف اضافه کنید.
در این مطلب از سایت انسان شاد برای شما عزیزان دو بیتی بابا طاهر را فراهم آورده ایم.
باباطاهر همدانی یا باباطاهر عریان در سال 326 هجری به دنیا آمد. او عارف، شاعر ایرانی تبار و دوبیتیسرای اواخر قرن چهارم و
اوایل قرن پنجم هجری و در دوران طغرل بیک سلجوقی بوده است. بابا لقبی بوده که به پیروان وارسته میدادهاند و عریان به دلیل بریدن وی از تعلقات دنیوی بوده است.
باباطاهر پس از 85 سال زندگی، در همدان وفات یافت. آرامگاه قدیمی باباطاهر عریان در همدان قرار دارد و
یک آرامگاه منسوب به باباطاهر نیز در خرمآباد وجود دارد. بنای مقبره باباطاهر در گذشته چندین بار بازسازی شدهاست.
این بنای تاریخی در تاریخ 21 فروردین 1376 به ثبت آثار تاریخی و ملی ایران رسیدهاست.
چه باغ است اینکه دارش آذرینه
چه دشت است اینکه خونخوارش زمینه
مگر بوم و بر سنگین دلان است
مگر صحرای عشق نازنینه
کجا بی جای ته ای بر همه شاه
که مو آیم بدانجا از همه راه
همه جا جای ته مو کور باطن
غلط گفتم غلط استغفرالله
کسی که ره بفریادم برد نی
خبر بر سرو آزادم برد نی
همه خوبان عالم جمع گردند
کسی که یادت از یادم برد نی
به هر شام و سحر گریم بکوئی
که جاری سازم از هر دیده جوئی
مو آن بی طالعم در باغ عالم
که گل کارم بجایش خار روئی
دل ارمهرت نورزه بر چه ارزه
گل است آندل که مهر تو نورزه
گریبانی که از عشقت شود چاک
بیک عالم گریبان وابیرزه
برویت از حیا خوی ریته دیری
دو ابرویت بناز آمیته دیری
به سحر دیده در چاه زنخدان
بسی هاروت دل آویته دیری
ز آهم هفت گردون پر شرر بی
زمژگانم روان خون جگر بی
ته که هرگز دلت از غم نسوجه
کجا از سوته دیلانت خبر بی
مرا درد آموه و درمان چه حاصل
مرا وصل آموه و هجران چه حاصل
بسوته بی گل و آلاله بی سر
سر سوته کله یاران چه حاصل
دلا از دست تنهایی بجانم
ز آه و نالهی خود در فغانم
شبان تار از درد جدایی
کند فریاد مغز استخوانم
سحرگاهان که اشکم لاوه گیره
زآهم هفت چرخ آلاوه گیره
چنان از دیده ریزم اشک خونین
که گیتی سر بسر سیلابه گیره
عزیزان موسم جوش بهاره
چمن پر سبزه صحرا لاله زاره
دمی فرصت غنیمت دان درین فصل
که دنیای دنی بی اعتباره
سبزی معطر ( نعنا، گشنیز ،ترخون ،ریحان ، جعفری) :◊: 500 گرم
فلفل سبز تند :◊: 100 گرم
به نقل از انسان شاد برای تهیه سالاد ترشی ابتدا باید تمام سبزیجات را خوب شسته و بعد از اینکه آب آنها رفت ریز خردشان کنید.
حال سبزی ای خرد شده را روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا کاملا خشک شوند.
سبزی معطر ترشی را هم خوب بشورید و خشک کنید و بعد آنها را ساطوری کنید.
در این مطلب از سایت انسان شاد برای شما دوستان فوت و فن دم کردن قهوه را آماده کرده ایم.
شما باید قهوه روست شده تهیه کنید و در زمان مصرف آن را آسیاب کنید.
برای آسیاب حتما از دستگاهای مخصوص آسیاب قهوه استفاده کنید ، آسیاب خانگی مناسب این کار نمی باشد.
بر اساس قهوه مورد نظرتان آن را آسیاب کنید.
اندازه ای که قهوه آسیاب می شود تاثیر بسیاری در مزه نوع قهوه دارد.
قهوه ریز آسیاب شده تلخ و قهوه درشت بی مزه می باشد.
هرگز از قهوه دم شده دوباره استفاده نکنید.
آب مورد استفاده در دم کردن قهوه تاثیر زیادی در مزه نهایی قهوه دارد.
اگر از مزه آب شیر خوشتان نمیایید از آب معدنی استفاده کنید.
برای دم کردن قهوه حتما از آب سرد استفاده کنید.
آب مقطر اصلا برای دم کردن قهوه مناسب نمی باشد.
به طور میانگین برای هر 170 میلی لیتر آب حدود 1 الی 2 قاشق قهوه آسیاب شده استفاده می باشد.
اگر از دستگاه های قهوه ساز استفاده می کنید از پیمانه و درجه روی قوری آنها اندازه را محاسبه کنید.
میزان قهوه بستگی به خودتان هم دارد که قهوه سنگین میخواهید یا نه.
آب زیاد باعث بی مزه شدن قهوه و آب کم باعث غلیظ و بی مزه شدن قهوه می شود.
بجز تهیه قهوه در روش های سرد در بقیه موارد آب تقریبا باید در نزدیکی دمای جوش باشد تا عصاره قهوه به خوبی خارج شود.
آب اگر به اندازه کافی داغ نباشد تلخی و طعم واقعی قهوه در نمیاید و بیش از حد داغ بودنش باعث کم شدن کیفیت قهوه میشود.
اگر از روش دستی دم کردن قهوه استفاده میکنید حتما اجازه دهید دمای آب تا نزدیک دمای جوش برود.
بعد از بالا رفتن حرارت آب زیر آن را خاموش کرده و 1 دقیقه بعد آن را روی قهوه پودر شده بریزید.
یکی از مهمترین عوامل دم کردن قهوه مدت زمان درگیر بودن آب با دانه های قهوه می باشد.
این زمان برای مزه بهتر و بوی خوب قهوه باید رعایت شود.
در روش قطره چکانی مدت زمان تقریبی گذشتن آب از روی قهوه حدود 5 دقیقه میباشد.
برای تهیه اسپرسو همانطوری که از نام آن پیداست زمان بسیار کوتاه است و حدود 20 تا 30 ثانیه کافی می باشد.
با چندبار امتحان کردن به مزه دلخواهتان برسید.
قهوه ای را که دم میکنید را در یک فنجان یا ماگ از قبل گرم شده بریزید.
اگر قهوه را در زمان دم کردن میل نکنید قهوه مزه اولیه خودش را از دست میدهد.
قهوه را بلافاصله بعد از دم کردن نوش جان کنید.
میتوانید قهوه را برای مدت زمان کمی روی دمای 80 درجه گرم نگه دارید.
بیشترین زمان نگه داری قهوه 45 دقیقه میباشد و بعد از این زمام کم کم مزه واقعی خود را از دست میدهد.
یادتان باشد که هرگز نباید قهوه را گرم نکنید.
قبل از اینکه قهوه را میل کنید فنجان قهوه را نزدیک بینی آورده و از بوی آن لذت ببرید.
بوی قهوه ای را که میل می کنید را با هم مقایسه کنید و از روی بو به مزه آن توجه کنید.
نهالی کن سر از باغی برآرد
ببارش هر کسی دستی برآرد
برآرد باغبان از بیخ و از بن
اگر بر جای میوه گوهر آرد
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
غم عشقت بیابان پرورم کرد
فراقت مرغ بیبال و پرم کرد
بمو واجی صبوری کن صبوری
صبوری طرفه خاکی بر سرم کرد
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
خوشا آنانکه پا از سر ندونند
مثال شعله خشک وتر ندونند
کنشت و کعبه و بتخانه و دیر
سرایی خالی از دلبر ندونند
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
دلم از سوز عشق آتش بجان بی
بکامم زهر از آن شکر دهان بی
همان دستان که با ته بی بگردن
کنونم چون مگس بر سر زنان بی
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
ته که دور از منی دل در برم نی
هوایی غیر وصلت در سرم نی
بجانت دلبرا کز هر دو عالم
تمنای دگر جز دلبرم نی