در این مطلب از سایت انسان شاد به عوارض و خواص چای سبز و کم کاری تیروئید می پردازیم.
امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
در میان انواع چای، چای سبز کهنترین تاریخچه را دارا بوده و بهطور گسترده در فرهنگهای خاور دور و جنوبشرقی آسیا ثبت شدهاست.
چای سبز در قالبهای مختلفی برای مصرف عرضه میگردد که البته شناختهشدهترین آنها، قالبهای خشکشده و کیسهای چای سبز هستند.
چای سبز را همچنین میتوان به شکل پودر و کپسولهای چربیسوز نیز تهیه کرد. در نگاه کلی، بهترین راه مصرف چای سبز، دَم کردن آن است.
البته روش و مدت زمان دم کردن چای سبز تاثیر بهسزایی بر ازرش غذایی و طعم آن دارد.چای سبز را به دلیل داشتن موادی مانند کاتچین ضدسرطان و
آنتیاکسیدان دارای خواص دارویی مفید میدانند، که نسبت به آنتیاکسیدانهای معروفی چون ویتامینهای C و E بسیار قویتر عمل میکند.
(میزان کمتری کافئین دارد۲۰ تا ۳۰، و کمتر مضر است) به تازگی علاوه بر مردم چین، چای سبز در بسیاری از کشورهای جهان طرفداران فراوانی یافتهاست.
دلیل اصلی این استقبال، آشنایی مردم دیگر کشورها با خواص درمانی این نوع نوشیدنی است.
هرچند در مواردی توصیه و پیشنهاد مردم به یکدیگر عامل اصلی مصرف برخی مواد غذایی یا نوشیدنیها است.
اما در مورد چای سبز علاوه بر توصیه دهان به دهان، پژوهشگران نیز خواص دارویی آن را تأیید کردهاند.
نوشیدن روزانه ۳ تا ۴ فنجان چای سبز، مانع از ابتلا به بسیاری از بیماریها میشود.
فهرست چند مورد از دلایل اصلی مصرف چای سبز از دیدگاه پژوهشگران به این شرح است:
چای سبز را به دلیل داشتن موادی مانند کاتچین ضدسرطان و آنتیاکسیدان دارای خواص دارویی مفید میدانند، که
نسبت به آنتیاکسیدانهای معروفی چون ویتامینهای C و E بسیار قویتر عمل میکند.
(میزان کمتری کافئین دارد۲۰ تا ۳۰، و کمتر مضر است) مصرف چای سبز فوائد فراوانی دارد.
با این وجود، برخی معایب نسبی چای سبز مصرف آن را برای گروه خاصی از افراد محدود میکنند؛
بهعنوان مثال با توجه به احتمال وخیم شدن آنمی با چای سبز، مصرف آن به افراد مبتلا به کمخونی کمتر توصیه میشود و
افرادی که دارای کم خونی هستند یا مشکل کمبود اهن دارند باید با وسواس بیشتری چای سبز را بخورند.
خواص چای سبز چای سبز به قدری بیشمار است که در یک عبارت می توان آن را درمان تمام بیماری ها و راهی برای زیبایی و تناسب اندام معرفی کرد.
در کنار خواص مضرات چای سبز را بشناسید.چای سبز نوعی چای است که از جوانه ها و
گلبرگهای تازه گیاه چای به دست می آید. در فرآیند تولید این چای اکسایش بسیار کم صورت می پذیرد.
چای سبز انواع مختلفی همچون چینی و ژاپنی دارد.
ترکیبات چای سبز بسیار پیچیده هستند. این نوشیدنی حاوی دویست ترکیب فعال است.
گوناگونی این ترکیبات تنها به ماهیت برگ چای مربوط نیست.
بلکه به ناحیه ی کشت، فصل برداشت و فرآیند تولید نیز بستگی دارد.
از میان این ترکیبات سه ترکیب اهمیت بیشتری دارند:
- پلی فنل
- ال تیانین
- کافئین
هر فنجان چای سبز حاوی 24 الی 30 میلی گرم کافئین است.
میزان مناسب چای سبز در روز
باید توجه داشته باشید نوشیدن 3 تا 4 لیوان چای سبز در طول روز می تواند به کاهش وزن شما کمک کند.
این تصور که نوشیدن این چای در دفعات زیاد می تواند میزان کالری سوزی در بدن را افزایش دهد، ایده اشتباهی است،
زیرا با نوشیدن بیش از حد چایی سبز در طول روز، بدن علاوه بر آنکه با مشکل تحریک پذیری پایانه های
عصبی روبه رو می شود، با اختلال دفع آب و الکترولیت های بدن مواجه می شود.
به این ترتیب همانطور که باید در نوشیدن چای معمولی پرهیزهای لازم را رعایت کنید توصیه شده که در نوشیدن چای سبز نیز افراط نکنید.
آنتی اکسیدان های موجود در چایی سبز، سلول های پوست را در مقابل آسیب ها به
ویژه رادیکال های آزاد، یکی از عوامل ایجاد سرطان و افتادگی و آسیب به پوست، محافظت می کند.
به این ترتیب چایی سبز مانع از بروز سرطان، افتادگی و چروک خوردن پوست به ویژه پوست صورت می شود.
مهمترین دلیلی که باعث می شود چای سبز باعث کاهش وزن شود وجود ال تیانین، کافئین و کاتکین در آن است.
کافئین نه تنها باعث بالارفتن سطح انرژی می شود بلکه باعث چربی سوزی و افزایش میزان مصرف کالری نیز میگردد. ( 9 کالری به ازای هر 100 میلیگرم کافئین).
فرآیند تولید چای سبز نسبت به سیاه بسیار کوتاه تر است. به همین دلیل این نوشینی بسیاری از مواد معدنی و ویتامین های خود (B و C) را حفظ می کند.
میزان مواد معدنی در آن حدود شش الی هشت درصد است. منگنز، فلوراید و آلومینیوم مهمترین این مواد هستند.
افرادی که کم کاری تیروئید دارند باید مصرف کافئین را به حداقل برسانند.
هیپو تیروئیدی Hypothyroidism یا کمکاری غده تیروئید در بین بیماریهای غده درونریز شایعترین
بیماری پس از دیابت میباشد.این بیماری در زنان سه برابر شایعتر از مردان است.
زمانی این بیماری رخ می دهد که غده تیروئید ضعیف شده باشد و توان تولید مقدار کافی از هورمون های تیروئیدی را نداشته باشد .
علائم این بیماری شامل :
ضعف و خستگی، خوابآلودگی، پوست خشک، خشن و سرد، عدم تحمل به سرما، کاهش تعریق، برادی کاردی یا کندتپشی، زبان بزرگ، ادم (ورم) صورت (میکسدم)، فراموشکاری،
یبوست، افزایش وزن، اختلالات قاعدگی، سقطهای مکرر، تاخیر در رفلکسها، کمخونی و درد مفاصل و عضلات. بیماری در بالغین سیر کندی دارد و تدریجی است.
کمبود ید یکی از فاکتورهای اختلالات تیروئیدی مانند هاشیموتو , کم کاری تیروئید و سرطان تیروئید و بیماری های پستان در زنان است .
لووتیروکسین یکی از داروهای رایج تیروئید است و به جای هورمون های طبیعی تیروئید، که دیگر تولید نمی شوند، تجویز می شود.
کافئین ماده ای است که به مقدار زیادی در قهوه، چای، نوشابه ها و شکلات یافت می شود.
مانند بسیاری از داروها، کافئین در جذب لووتیروکسین اختلال ایجاد می کند.
شما می توانید از مواد غذایی حاوی کافئین استفاده نمایید، اما باید دوز داروی خود را کنترل کرده و از مصرف همزمان انها با لووتیروکسین پرهیز کنید.
لووتیروکسین یا هورمون T4 و یا هورمون تیروئید، تحت نام های تجاری متفاوتی به فروش می رسد.
پزشکان این دارو را برای بیمارانی که تیروئیدشان به مقدار کافی هورمون تولید نمی کند و
یا کسانی که تیروئید خود را به علت بیماری یا سرطان خارج کرده اند، تجویز می کنند.
این دارو معمولا هر روز و در طول زندگی افراد باید مصرف گردد.
مطالعه ای که در مجله "مطالعات بالینی تیروئید برای بیماران" چاپ شده است،
نشان می دهد که مواد دارای کافئین - اگر هم زمان یا کمی پس از مصرف لووتیروکسین مصرف شود- باعث
کاهش جذب لووتیروکسین می شود. به ویژه کسانی که عملکرد تیروئید شان خیلی ضعیف است ممکن است از این کاهش جذب، بیشتر متاثر شوند.
زیرا که غده تیروئیدشان قادربه جبران این کمبود نیست.
رژیم غذایی مناسب برای بیماری کمکاری تیروئید،رژیم سالم و متوازنی است که نیازهای بدن را برای حفظ عملکرد مطلوب بدن تامین میکند.
الگوی غذایی مطلوب برای بیماری کمکاری تیروئید شامل مصرف غذاهای غنی از یُد در کنار کاهش مصرف غذاهای گواتروژن است که در نتیجه،
چنین الگوی غذایی به کاهش علایم عوارض مرتبط با مشکلات تیروئیدی کمک میکند.
غذاهای مناسب برای مصرف در الگوی غذایی بیماری کمکاری تیروئید عبارت هستند از:
اسفناج، توت فرنگی، گوجه فرنگی، موز، هویج، تخم مرغ، سیر، قارچ، پیاز، سیب زمینی، نخودفرنگی، کدو، حبوبات، تربچه، ماست کمچرب وغذاهای دریایی.
این غذاها میتوانند جایگزین یُد از دست رفته توسط گواتروژنها شوند.
توجه داشته باشید که برخی از مواد غذایی مانند اسفناج اگرچه در حقیقت در لیست غذاهای گواتروژن هستند،
محتوای یُد موجود در آن برای مقابله با اثرات گواتروژنیک آن کفایت میکند.
همچنین موادغذاییای که در خاک رشد میکنند، به علت جذب یُد از خاک حاوی سطوح بالاتری از یُد هستند.
شما باید همچنین از مصرف بیش از حد مواد غذایی زیر خودداری نمایید: کلم بروکلی، کلم،
گل کلم، بادام زمینی، گلابی، دانههای کاج، لوبیا سویا، کلم پیچ، خردل، هلو و شلغم.
همچنین از آن جاکه آب آشامیدنی و نمک حاوی کلر هستند و با عملکرد مطلوب یُد در بدن تداخل دارند، بسیار بهتر است که
از نمک دریایی و بطریهای آب معدنی یا آب فیلتره شده استفاده کنید.
فقط مقادیر مورد نیاز و مطلوب از یُد را دریافت کنید و نه بیشتر ما مصرف یک رژیم غذایی مملو از یُد را توصیه نمیکنیم چرا که
برای حفظ سلامت و عملکرد مطلوب بدن به یک تعادل صحیح از ریزمغذیها نیاز است و
نباید در مصرف یک عنصر زیادهروی کرد.
در مطالعات اخیر (که معمولا روی حیوانات آزمایشگاهی انجام میشود) ، ماده شیمیایی catechin که
درچای سبز دیده می شود با فعالیت طبیعی تیروئید مشکل ایجاد میکند.
اما مقدار کاته چین مصرفی در چای سبز (که بطور روزمره مصرف میشود) کمتر از مقداری است که
در این آزمایش استفاده شده و بنظر نمیرسد در افراد مصرف کننده چای سبز
بتواند اختلال تیروید ایجاد کند البته هنوز مجامع علمی در بیماران تیروئیدی محدودیتی برای چای سبز ایجاد نکرده اند.
-از رژیم غذایی خود اطمینان داشته باشید که برنامه ای سالم , سرشار از ریزمغذی های ضروری ؛ ویتامین D , ید و سلنیوم برای تقویت عملکرد تیروئید است .
-حساسیت به گلوتن باعث بروز پاسخ ایمنی و تولید انتی بادی علیه غده تیروئید می گردد .
گلوتن پروتئینی است که در گندم , جو و جو دوسر یافت می شود .
-مراقب کبد خود باشید . کبد محل اصلی تبدیل شکل غیر فعال هورمون تیروئید به شکل فعال است .
-اسیدچرب های ضروری و مفید را به میزان کافی دریافت کنید .
-تماس با حشره کش ها و انواع موادشیمیایی را به حداقل برسانید .
در این مطلب از سایت انسان شاد به عوارض و خواص قهوه سبز در حاملگی می پردازیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
بحث های فراوانی در مورد نوشیدن قهوه در دوران بارداری و حاملگی وجود دارد.
برخی از افراد می گویند کافئین موجب مشکلات قلبی در جنین یا مشکلاتی همچون سقط جنین و نارس بودن می شود.
اما پس از بررسی ها و تحقیقات فراوان مشخص شده است، یک فنجان قهوه در
طول روز نه برای کسی ضرر دارد و نه یک گالن قهوه برای کسی خوب است.
برخی از خانم ها به نوشیدن روزانه قهوه عادت دارند وترک آن برایشان بسیار دشوار است و برخی نیز به واسطه شغلی که دارند،
همچون پرستاران که فقط 5 ساعت می توانند در فاصله شیفت های خود بخوابند، قهوه مصرف می کنند.
آیا این افراد هنگام بارداری باید نگران نوشیدن قهوه باشند؟ آیا قرار دادن نوزاد در معرض کافئین کار درستی است؟ نه، لازم نیست نگران باشید.
زنان اروپایی و آمریکایی زیادی در دوران بارداری قهوه می نوشند و کودکان آنها کاملا سالم و بی نقص هستند.
البته این حرف به معنای این نیست که در این کار زیاده روی کنید و باید حد اعتدال را رعایت نمود.
قهوه سبز در اصل همان قهوه خام یا تفت داده نشده است که به علت کال بودن و نرسیدن آن رنگی سبز دارد.
از نظر طعم و مزه بیشتر از آنکه طعمی تلخ و دلچسب شبیه قهوه را داشته باشد مزه ای نزدیک به دمنوش های گیاهی و درمانی را دارد و از نظر مقدار کافئین هم
فقط حدود 20 % کافئین قهوه را دارا میباشد به همین دلیل مصرف کنندگان قهوه سبز میتوانند زیاد نگران عوارض ناشی از مصرف زیاد کافئین نباشند.
قهوه سبز بسیار مفید است و باعث لاغری بدون عوارض می شود و با خیال راحت می توان با قهوه سبز لاغر شد.
قهوه بدلیل دارا بودن کافئین زیاد هم بعنوان نوشیدنی مضر و هم بعنوان نوشیدنی مفید شناخته شده است و
مصرف صحیح و به اندازه آن فواید قابل توجهی برای بدن دارد.
پلی فنول آنتی اکسیدانی قوی است که مصرف آن به مقدار قابل توجهی پدیده اکسیداسیون در بدن را کاهش میدهد و
جالب است بدانید که این آنتی اکسیدان قوی در قهوه به مقدار زیادی وجود دارد.
علاوه بر پلی فنول قهوه حاوی مقدار قابل توجهی از عناصر منیزیم و مس میباشد و وجود ویتامین های B2 و B3 بر اهمیت مصرف این نوشیدنی افزوده است.
به دلیل وجود همین عناصر و ویتامین های مهم بطور کلی قهوه و قهوه سبز برای پیشگیری از بیماری هایی از جمله سرطان (سرطان های کبد و سینه) ،
بیماری های مربوط به کمبود ویتامین های B در بدن ، بیماریهایی همچون دیابت و پارکینسون مفید می باشند.
از آنجایی که قهوه جز دسته آلکانوئیدها قرار میگیرد به همین دلیل دارای تاثیراتی از جمله : افزایش انرژی و نیروی بدن، از بین بردن سردرد ،
از بین بردن احساس خواب آلودگی و خستگی ، از بین بردن تب ، دردهای عصبی و افسردگی می باشد.
قهوه سبز فواید بسیاری دارد.
این قهوه برای کاهش وزن در روندی سالم و بدون مضرات کار خود را انجام میدهد.
مقدار بالای کلوروژنیک اسید در این ماده به کم شدن چربی بدن توسط افزایش سوخت و ساز بدن و استفاده از چربی ذخیره شده در بدن کمک میکند.
تحقیقات بسیار زیادی روی عصاره قهوه سبز انجام شده است که به عنوان یک
مهم برای کاهش وزن شناخته می گردد و برای لاغری موثر است
وجود مقدار قابل توجهی کلوروژنیک اسید در قهوه سبز سوخت و ساز بدن را افزایش میدهد و
افزایش سوخت و ساز باعث استفاده ی بدن از ذخایر چربی شده و درنتیجه کم شدن چربی و لاغری را به همراه دارد.
جالب است بدانید که کلوروژنیک موجود در قهوه سبز علاوه بر سوزاندن چربی های بدن به
کاهش جذب چربی موجود در غذاهای مصرفی هم هم کمک میکند.
عصاره قهوه سبز همچنین جذب گلوگز موجود در نشاسته خوراک های مصرفی را کاهش داده و
میزان کالری دریافت شده توسط بدن پس از مصرف غذاها را کم میکند.
مصرف قهوه سبز در میان وعده های غذایی اشتها را بسیار پایین می آورد و همین امر نیز به کاهش وزن کمک زیادی میکند.
از دیگر خواص مهم قهوه سبز میتوان به تاثیر آن در جلوگیری از انعقاد خون و از بین بردن رادیکال های ازاد خون اشاره داشت.
خواصی که ممکن است وسوسه تان کند حداقل برای مدتی هم که شده آن را امتحان کنید.
اما آیا این خواص واقعیت دارد و خوردن قهوه سبز لاغر می کند؟
برای اینکه بدانید این گفته ها صحت دارد یا خیر، با دکتر کوروش جعفریان، متخصص تغذیه گفت وگو کرده ایم.
آنچه حقیقت دارد این است که قهوه سبز اگر به طور معقول مصرف شود، می تواند منافعی داشته باشد.
یکی از خواص قهوه سبز این است که تا حدی باعث کاهش اشتها می شود.
مهم تر از آن، چیزی که درباره قهوه سبز گفته می شود این است که قهوه به دلیل دارا بودن کافئین، می تواند تا حدی متابولیسم بدن را افزایش دهد.
همین افزایش متابولیسم، چربی سوزی را افزایش می دهد، بنابراین واقعیت این است که
قهوه سبز روی کاهش وزن تاثیر دارد اما این خاصیت زمانی است که قهوه به طور منطقی مصرف شود.
به علاوه این تاثیرات به شکل اعجاب انگیز نیست و نمی تواند کاهش وزن چند کیلو در ماه ایجاد کند
ویژگی دیگر قهوه سبز این است که حاوی نوعی آنتی اکسیدان قوی است.
مطالعات نشان داده که این آنتی اکسیدان می تواند به تنظیم فشار خون کمک کند
آخرین پژوهشها و تحقیقاتی که در این مورد انجام شده است نشان میدهد نوشیدن قهوه باعث سخت تر شدن دوران بارداری و زایمان می شود.
پس به خانمهایی که قصد بارداری دارند توصیه میشود که خوردن قهوه را برای مدتی فراموش کنند.
به خصوص خانمهایی که چندین بار سقط جنین داشتهاند.البته هنوز به طور قطع آسیب قهوه به جنین تایید نشده است اما توصیه میشود در
مدت بارداری نوشیدن قهوه را کنار بگذارند یا اینکه بیشتر از روزی 1 یا 2 فنجان نخورند.
علاوه بر موارد بالا متخصصان برای قهوه به مضرات دیگری هم اشاره کردهاند که از بین آن ها می توانیم به کاهش میل جنسی،
ناباروری در مردان و زنان،بیماری قلبی و عروقی، سرطان و ناهنجاریهای رفتاری اشاره کنیم.
مصرف خوراکی های کافئین دار در این دوران توصیه نمی شود.
جالب است بدانید، مصرف قهوه احتمال سقط را افزایش می دهد. همچنین، احتمال سقط در صورتی که
میزان مصرف کافئین در روز از ۲۵۰ میلی گرم یا دو فنجان قهوه بالاتر برود به شدت افزایش می یابد.