در این مطلب از سایت انسان شاد برای شما عزیزان طرز تهیه کنگر پلو را آماده کرده ایم.
آموزش آشپزی و انواع پلو در سایت انسان شاد
طرز تهیه کنگر پلو خیلی خوشمزه و عالی با گوشت چرخ کرده مخصوص فصل بهار
برنج :♥: 4 پیمانه
کنگر :♥: نیم کیلو
گوشت چرخ کرده :♥: 300 گرم
پیاز :♥: 1 عدد
سیب زمینی :♥: 1 عدد
زیره سیاه :♥: به میزان لازم
زعفران دم کرده :♥: به میزان لازم
روغن :♥: به میزان لازم
نمک و فلفل سیاه :♥: به میزان لازم
به نقل از انسان شاد طرز تهیه کنگر پلو به این صورت است که ابتدا باید
کنگر ها را خوب تمیز کنید و تیغ آنها را کاملا بگیرید.
در تابه ای مقداری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ شود.
سپس کنگر ها را در تابه بریزید و سرخ کنید.
در یک تابه دیگر گوشت چرخ کرده و پیاز رنده شده را به همراه زیره و نمک و فلفل تفت بدهید تا بپزد.
سیب زمینی را پوست گرفته و حلقه حلقه کنید ، سپس آن را کف قابلمه مورد نظرتان برای ته دیگ بچینید و کمی روغن روی آن بریزید.
برج را آب کش کنید.
بعد یک لایه برنج داخل قابلمه بریزید و بعد مقداری کنگر و گوشت بریزید.
و به همین صورت مواد را به صورت لایه ای بریزید.
در آخرین مرحله زعفران دم کرده را هم روی برنج بریزید و اجازه دهید تا دم بکشد.
زمانی که کاملا کنگر پلو پخته شده روی آن روغن داغ بریزید و نوش جان کنید.
کنگر در کلیه مناطق کوهستانی ایران ،در دامنه های الوند ،بین همدان و تویسرکان ، همدان و کرمانشاه،کوه های آذربایجان ،بختیاری ، لرستان، فارس ،
کردستان ،خراسان وجنوب البرز بصورت خودرو به فراوانی می روید.کنگر در کشورهای اطراف دریای مدیترانه و کشور های آفریقایی وآسیایی نیز وجود دارد.
از تمام قسمتهای گیاه کنگر (گل، برگ، ساقه، ریشه) استفاده میشود.
غذاهای متنوعی از آن تهیه و در تهیه ترشی هم از کنگر استفاده میشود.
از شیرابه آن در صنایع آدامس سازی استفاده میشود. و همچنین دانه های آن بعد از برشته شدن به عنوان چای مورد استفاده قرار میگیرد.
از جمله خاصیت های کنگر این است که دارای ویتامینهای A-B-D-E می باشد.
کنگر املاح معدنی مانند پتاسیم و کلسیم دارد.بادشکن و پیشابآور است.
کنگر از اسهال جلوگیری مینماید.برای درمان مرض قند مفید است.همچنین کنگر در هضم غذا مؤثر است.
پس از پاک کردن کنگر و شستن ان کنگر ها را مانند کرفس خرد می کنند و پس از تف دادن در روغن خورش کنگر درست می کنند.
کنگر خرد و سرخ شده را در فریزر نگهاری می کنند و هنگام پخت قورمه سبزی آن را با سبزی قورمه مخلوط می کنند.