در این مطلب از سایت انسان شاد برای شما دوستان طرز تهیه خورش قورمه سبزی را آماده کرده ایم.
آموزش آشپزی و انواع خورش در سایت انسان شاد
خورش قورمه سبزی یا قُرمه سبزی از نامیترین و مردم پسندترین خورشهای فارسی زبانان و یکی از خوراکهای ملی ایران است و در افغانستان نیز این نوع غذا رایج و پرطرفدار می باشد.
این خورش از سبزی قرمه، گوشت قرمز، لیموی عمانی و لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی آماده میشود. واژه قرمه با توجه به اندازه برش گوشت به این خورش اطلاق می گردد.
مزهٔ این خورش باید کمی ترش باشد، از این رو٬ به آن کمی لیمو عمانی خشک یا آب لیموی تازه میافزایند که پوست لیمو عمانی، اندکی مزهٔ تلخ خوشایندی به خورش میدهد.
برای جا افتادن خورش قورمه سبزی زمان زیادی نیاز است.
آموزش و طرز تهیه خورش قورمه سبزی غذای خوشمزه ایرانی ها و نکات مهم
بیش از حد سرخ کردن سبزی باعث می شود که رنگ آن تیره شود و خاصیت خود را از دست بدهید
گوشت مغز ران گوسفند با قلم یا راسته /گوساله :◊: نیم کیلو
سبزی قورمه :◊: 1 کیلو گرم
:◊: سبزی قرمه شامل تره، جعفری، کمی برگ چغندر یا اسفناج در صورت تمایل، گیشنیز، شنبلیله :◊:
:◊: سبزی قورمه سبزی شامل تره 500 گرم ، جعفری 600 گرم ، گشنیز150 گرم ، اسفناج 150 گرم و شنبلیله 50 گرم است :◊:
:◊:شنبلیله خورش قورمه سبزی نباید زیاد باشد چون خورش تلخ می شود :◊:
:◊:اگر تره زیاد باشد طعم خورش تند می شود:◊:
لوبیا چیتی :◊: یک سوم لیوان
پیاز :◊: 2 عدد متوسط
رب گوجه فرنگی :◊: 2 قاشق غذا خوری
لیمو عمانی :◊: 4 عدد
سیر :◊: به دلخواه
روغن :◊: به میزان لازم
نمک ، فلفل و زردچوبه :◊: به میزان لازم
آموزش و طرز تهیه خورش قورمه سبزی غذای خوشمزه ایرانی ها و نکات مهم
گوشت داخل خورشت را نباید زیر خرد کنید
به نقل از انسان شاد برای تهیه خورش قورمه سبزی ایتدا باد
پیاز را ریز خرد کرده در روغن زیاد سرخ کنید.
هنگامی که پیاز ها طلایی شدند گوشت های خرد شده را اضافه کنید و سرخ کنید.
لوبیا چیتی را از قبل در آب خیسانده و بگذارید تا کمی بجوشد ، سپس آب آن را خالی کنید.تا نفخ آن گرفته شود.
سبزی را پاک کرده ، ریز خرد کرده و هنگامی که گوشت ها سرخ شد به مواد اضافه کنید و سرخ کنید.
:◊: بهتر است سبزی خورش قورمه سبزی خیلی ریز خرد شود:◊:
هر چه سبزی خورشت قورمه سبزی ریز تر باشد خورش بهتر جا میوفتد
در حدی سرخ کنید که آبش کشیده شده و صدای سرخ شدن سبزی به گوش برسد ولی سیاه نشود.
سپس به آن رب گوجه , زرد چوبه و نمک و کمی فلفل ترجیحا فلفل قرمز اضافه می کنیم و تفت می دهیم.
لوبیا ها را به گوشت و پیاز و سبزی اضافه کرده و مقداری آب اضافه میکنیم تا مواد بپزند.
:◊: آب را به صورت یک جا به خورش قورمه سبزی اضافه نمایید :◊:
لیمو عمانی را در ظرف آب می اندازیم تا کمی نرم شود و با چنگال آن را سوراخ میکنیم.
وقتی مواد نیم پز شدند لیمو های عمانی را اضافه میکنیم.
همراه با لیمو عمانی ها 2 حبه سیر پوست گرفته شده را داخل آب خورشت قورمه سبزی می اندازیم.
اجازه دهید خورشت با حرارت ملایم کاملا پخته شود و جا بیفتد.
آموزش و طرز تهیه خورش قورمه سبزی غذای خوشمزه ایرانی ها و نکات مهم
بهتر است سبزی خورشت قورمه سبزی خیلی ریز خرد شود چون به این ترتیب خورش بهتر جا می افتد.